23/11/16

Κλείνει και η χειρουργική στο ΓΝ Άμφισσας - Κάλεσμα στον βουλευτή να πάρει θέση

Η μετακίνηση του ενός από τους τρεις αναισθησιολόγους του ΓΝ Άμφισσας μέχρι τέλους του έτους στο Γ.Ν. Λαμίας είναι πλέον γεγονός. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με ανακοίνωσή τους καλούν επισήμως την διοικήτρια του νοσοκομείου, όσο και τον βουλευτή Φωκίδας να πάρουν ξεκάθαρα θέση και καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 27 Νοεμβρίου στις 11.00 πμ στην πλατεία Ησαϊα στην Άμφισσα.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηρηστικά: "Πλέον σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των γιατρών , ακυρώνονται τα τακτικά χειρουργεία μέχρι τέλους του 2016, και στο νοσοκομείο θα μπορούν να αντιμετωπίζονται χειρουργικά μόνο ασθενείς που δυνητικά απειλείται η ζωή τους ( εφόσον βέβαια υπάρχει εφημερεύων αναισθησιολόγος και καρδιολόγος).
Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι επιβεβλημένη η ξεκάθαρη τοποθέτηση του βουλευτή Φωκίδας , της διοικήτριας του Γ.Ν. Άμφισσας , και του διοικητικού συμβουλίου.
 Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης του αναισθησιολόγου, και επαναλειτουργίας της παθολογικής ,  για αυτό το λόγο σας καλούμε όλους στην συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 27/11/16 και ώρα 11:00 πμ στην πλατεία Ησαϊα στην Άμφισσα."

ΣΧΟΛΙΟ ΔΩΡΙΣ Radical_ Και επειδή είναι πολύ πιθανό διάφοροι θιασώτες της "αριστείας" να σπεύσουν να μιλήσουν για επαναστάσεις α λα καρτ, όπως πολλάκις έχει συμβεί και σε άλλους κλάδους όταν ζητούν ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις, το ζήτημα είναι σαφές: Θα υπάρξει πολιτική λύση για την ξεκάθαρη και εξώφθαλμη υποβάθμιση ενός Γενικού Νοσοκομείου που καλύπτει έναν ολόκληρο νομό και δύο σοφρωνιστικά ιδρύματα; 


σ.σ.  Με σημερινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Φωκίδας με ΑΡ. Πρωτ. 219, αναφέρει: 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φωκίδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του, με την απόσπαση συναδέλφου Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο της πόλης μας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Ελπίζουμε, να μην ακολουθήσει και ο χειρουργικός τομέας την τύχη του υποβαθμισμένου παθολογικού. Απαιτούμε όχι μόνον την άμεση ανάκληση της απόσπασης αλλά και την στελέχωση της παθολογικής κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου