21/7/17

Ρεπορτάζ Radically_ Eπιστολή Μπακογιάννη σε Τσίπρα για την στατιστική στρέβλωση των έργων στη Στερεά

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, εν όψει της επίσκεψης του πρώτου στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου, την ερχόμενη εβδομάδα. Το θέμα αφορούσε την υποχρηματοδότηση της Στερεάς από τα έργα του ΕΣΠΑ λόγω...στατιστικής στρέβλωσης.


Η επιστολή περιλαμβάνει τα στοιχεία που δείχνουν τη στρέβλωση στην οποία αποδίδεται η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με κοινοτικούς πόρους, τις κινήσεις που έχουν γίνει από την περιφερειακή αρχή για την αντιμετώπισή της αλλά και την πρόταση έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα που βασίζεται σε έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό και έχει ως δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Όπως γράφει ο περιφερειάρχης, «μας θεωρούν πλούσια περιφέρεια λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα, με αποτέλεσμα να υποχρηματοδοτούμαστε».

Μάλιστα στην επιστολή αξιοποιήθηκαν και αρκετά από τα στοιχεία της μελέτης που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια για το πως θα έπρεπε να επιδοτηθεί από τους ευρωπαϊκούς πόρους, που μπορεί κάποιος να βρει εδώ

Τώρα βέβαια, εμείς εδώ στην ξεχασμένη Δωρίδα δεν ξέρουμε να σας πούμε, τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε, είτε διορθωθεί είτε όχι η... στατιστική στρέβλωση, καθώς από τα 12 Μεγάλα έργα που είχαν προταθεί από το δήμο το 2011 -δηλαδή στο προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007/2013 - μόλις τα 3 προχώρησαν (εκτός της Ύδρευση Ελαίας που είχε ήδη ξεκινήσει)...και αυτά αφορούσαν στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) σε Λιδωρίκι, Πενταγιοί, Μηλέα Τολοφώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου