30/10/17

Μικρή Υποχώρηση από Υπ.Παιδείας_ Μέχρι την Παρασκευή θα έχετε υπηρεσιακώς νέα για τα τμήματα μόνο της Γ' Λυκείου

Ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου 1,5 ώρα η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας της Φωκίδας στο υπ. Παιδείας. Τους 6 εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων, τους προέδρους των 15μελών και τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη (τελικά) δέχθηκε ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας και όχι ο ίδιος ο υπουργός και ύστερα από εκτενή συζήτηση και σημαντικές πιέσεις από τα λογικά αιτήματα των παιδιών, υπαναχώρησε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε, θα εξεταστούν τα ζητήματα των τμημάτων κατευθύνσεων για την Γ' Λυκείου κατ' εξαίρεση εφέτος, χωρίς παρόλα αυτά να διευκρινίζει εάν αυτό θα αφορά και στα 7 σχολεία της Φωκίδας, ενώ ήταν άτεγκτος όσον αφορά στη λειτουργία των κατευθύνσεων προετοιμασίας της Β' Λυκείου. Όπως δήλωσε στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε "θα ενημερωθείτε υπηρεσιακώς για το τι θα ισχύσει κατ' εξαίρεση έως την Παρασκευή".

Στη συνάντηση από πλευράς Δωρίδας παρέστησαν εκτός του δημάρχου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λ. Ευπαλίου - Γιάννης Κούγιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λ. Δεσφίνας - Χαράλαμπος Ευθυμίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κα Θεοχάρη, ενώ την μαθητική κοινότητα εκπροσώπησε ο πρόεδρος του 15μελούς Λ. Ευπαλίου - Παναγιώτης Φρομουζόπουλος. Παρέστησαν επίσης και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων των Λυκείων Υπάτης, Μοσχοχωρίου και Νέου Μοναστηρακίου, ενώ σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης, παρέστη και το Λύκειο Λιδωρικίου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου