13/10/17

Στους "δρόμους" Δεσφίνα-Ευπάλιο-Γαλαξίδι για την κατάργηση Κατευθύνσεων στη Γ' Λυκείου των ΓΕΛ

Γιατί κ.κ. του Υπουργείου Παιδείας; Με ποιο δικαίωμα κ.κ. του υπουργείου Παιδείας, αποφασίζετε αυθαίρετα, εν μέσω της σχολικής χρονιάς, και μάλιστα της τελευταίας και σημαντικότερης χρονιάς για εκατοντάδες παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες, να καταργήσετε τα "ολιγομελή" τμήματα σε Κατευθύνσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων στις Περιφέρειες της χώρας; Στο πλαίσιο ποιανού εξορθολογισμού και ποιας αριστείας βάζετε το μέλλον των παιδιών που ήδη έχουν σχεδιάσει το μέλλον τους; Γιατί κ.κ. του υπουργείου Παιδείας ζητάτε να εξοντώσετε οικονομικά τις οικογένειες της Περιφέρειας και να εξαντλήσετε ψυχολογικά τους 17χρονους υποψήφιους φοιτητές, καλώντας τους είτε να αλλάξουν κατεύθυνση (!), είτε να αλλάξουν σχολείο; 

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, διατυπώνουν οι μαθητές, οι καθηγητές, οι σχολικές κοινότητες, οι οικογένειες, το σύνολο της κοινωνίας στις Περιφέρειες όλης της χώρας από την Τετάρτη 11/10 οπότε και κοινοποιήθηκε η απόφαση του υπ. Παιδείας για κατάργηση όσων τμημάτων Κατευθύνσεων είναι ολιγομελή!!!! σε μια απαράδεκτη απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη τις χιλιομετρικές -τουλάχιστον- ιδιαιτερότητες της ελληνικής περιφέρειας σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στη Φωκίδα, τα Λύκειά μας πλήττονται ιδιαιτέρως, καθώς η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί στο Λύκειο Ευπαλίου, στο Λύκειο Δεσφίνας και στο Λύκειο Γαλαξιδίου, βγάζοντας στους δρόμους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ήδη σήμερα το πρωί (Παρασκευή) η Δεσφίνα διαμαρτυρήθηκε δεόντως, με τα παιδιά να κάνουν συμβολική κατάληψη στο Λύκειο και να κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Εθνική Οδό (βλ. φωτογραφία).
Στο Ευπάλιο, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου έχει ήδη αποστείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Ευ. Κατσαγούνου, στο γρ. του βουλευτή Φωκίδας, της ΕΛΜΕ Φωκίδας αλλά και της ΟΛΜΕ με την οποία έχει επικοινωνήσει και για συντονισμό των δράσεων, ζητώντας την συστράτευση και στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μην καταργηθούν τα τμήματα.
Ανάλογη στάση αναμένεται και από το Λ. Γαλαξιδίου.

Το θέμα αφορά συνολικά την σχολική κοινότητα και ειδικά τις Περιφέρειες όλης της χώρας, με την ΟΛΜΕ να διαμαρτύρεται σήμερα με στάσεις εργασίας στα σχολεία και το υπουργείο φέρεται ήδη να εξετάζει ειδική ρύθμιση ώστε να παραταθεί χρονικά η απόφαση. Μια απόφαση άκυρη χρονικά -με την προετοιμασία των μαθητών ενόψει πανελλαδικών να έχει ήδη ξεκινήσει- και άδικη συνολικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου