2/10/17

Κινήματα Radically_ Μια πρώτη νίκη - 5 στους 9 συνδέσμους συμβολαιογράφων απέχουν επ' άοριστον από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Τα κενά του νόμου που αφορούν στους πλειστηριασμούς φαίνεται να δίνουν... αέρα στο κίνημα κατά της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, καθώς 5 από τους 9 οργανωμένους συνδέσμους συμβολαιογράφων στη χώρα, ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν επ' αόριστον από τη διαδικασία της διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στην Πάτρα (που μας αφορά γεωγραφικά) επίκειται άμεσα γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων Αχαΐας, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση τους.

Να σημειωθεί πως οι εννέα συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας είναι: 1) Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσων, 2) Θεσσαλονίκης, 3) Θράκης, 4) Ιωαννίνων, 5) Κέρκυρας, 6) Κρήτης, 7) Λάρισας, 8) Ναυπλίου και 9) Πάτρας. Από τους εννέα συλλόγους, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, απέχουν από τους πλειστηριασμούς (συμβατικούς και ηλεκτρονικούς) πέντε -οι Θεσσαλονίκης, Θράκης, Κέρκυρας, Λάρισας και Κρήτης-, ενώ αναμένεται να λάβει απόφαση και ο Σύλλογος της Πάτρας. 

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν υπογράφει την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ οι 5 από τους 9 απέχουν εντελώς. Όπως φαίνεται, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν από το α’ τρίμηνο του 2018, καθώς τα νομικά προαπαιτούμενα (νομικές ενέργειες) που προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θέτουν συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια τα οποία δεν μπορούν να παραβιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου