9/11/17

10 Δεκεμβρίου οι εκλογές στα επιμελητήρια με καταγγελίες Αλεξανδρόπουλου για λίγες κάλπες στη Φωκίδα

Κατατέθηκαν σήμερα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις επιμελητηριακές εκλογές που στην Φωκίδα θα γίνουν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Ο υποψήφιος της "Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συσπείρωσης", Νίκος Αλεξανδρόπουλος, που θα μιλήσει στο ΔΩΡΙΣ Radical την Παρασκευή, καταγγέλλει την μη ύπαρξη επιπλέον κάλπης σε Ευπάλιο-Πολύδροσο, γεγονός που -αν μη τι άλλο- δυσχεραίνει τη διαδικασία.

Η καταγγελία όπως εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες:

Σας καταγγέλλουμε ότι εν όψει των Επιμελητηριακών Εκλογών Φωκίδας, κατά παράβαση του Νόμου περί ανάδειξης Διοικητικών Συμβουλίων Επιμελητηρίων, ο οποίος προβλέπει την σύσταση περισσοτέρων εφορευτικών επιτροπών  - εκλογικό προεδρικό διάταγμα  372/92  Άρθρο 2 παράγραφος 3 και την διεξαγωγή των εκλογών σε περισσότερους χώρους, ακόμη και εκτός της έδρας Άρθρο 1 παράγραφος 4  του ίδιου Προεδρικού Διατάγματος,
η  Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φωκίδας παρά τα συνεχή αιτήματα από τους υποψηφίους συνδυασμούς, όχι μόνο δεν κάνει δεκτά τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα, προκειμένου η εκλογική διαδικασία να διευκολυνθεί και κυρίως να διεξαχθεί σε νόμιμα πλαίσια αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αποφασίσει σχετικά προφασιζόμενη κατ’ εξακολούθηση αδυναμία συνεδρίασης και μη απαρτία!
Δεδομένου ότι το κύριο χαρακτηριστικό του Νομού μας είναι οι μεγάλες και δύσκολες αποστάσεις που καθιστούν αδύνατο για πολλά από τα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις επερχόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, εύλογα ζητάμε να τοποθετηθούν κάλπες στις απομακρυσμένες περιοχές του Ευπαλίου και του Πολυδρόσου.
 Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουμε, το Επιμελητήριο Φωκίδας θα δείξει έμπρακτα έστω και τώρα, ότι επιθυμεί την δέουσα συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία  και δεν ξεχνά τα μέλη του,  όσο μακριά και αν εδρεύουν οι επιχειρήσεις τους.

Σας επισυνάπτουμε την αίτησή μας η οποία ουδέποτε ελήφθη υπ όψη:
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ


  Ζητάμε την θετική απάντηση για δεύτερο και τρίτο τόπο ψηφοφορίας τόσο στην περιοχή του Ευπαλίου  όσο και του Πολυδρόσου έχοντας με αυτή την άποψη σύμφωνους όλους τους επιχειρηματίες των παραπάνω περιοχών αλλά και των γειτονικών τους.

  Ο νόμος προβλέπει την σύσταση περισσοτέρων εφορευτικών επιτροπών  Π.Δ. 372/92  Άρθρο 2 παράγραφος 3 και τη διεξαγωγή των εκλογών σε περισσότερους χώρους, ακόμη και εκτός της έδρας Άρθρο 1 παράγραφος 4  του ίδιου Προεδρικού Διατάγματος.

  Ο νόμος δεν καθορίζει συγκεκριμένα χρόνο για λήψη απόφασης διεξαγωγής εκλογών σε περισσότερους χώρους , συνεπώς μπορεί να ληφθεί απόφαση τέτοια τουλάχιστον μέχρι 9 Νοεμβρίου 2017.

   Παρακαλώ τα ανωτέρω να ληφθούν υπόψη και να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση μου.

                           "Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση "
                     υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας
                                       Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος

Με εκτίμηση

Νίκος Αλεξανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου